Search
<< 

Press

Kategorier
Nyckelord

2017
9 Mar

Vid polisens godspaning hittade de såväl en stulen vinkelslip som två stulna kameror i det rum 37-åringen disponerade. Nu döms han för häleri och en rad andra brott.

2017-03-09 19:32
37-åringen var hemlös, men bodde inneboende hos en kompis, när polisen hittade det misstänkta stöldgodset i det rum som han sov i. Där fanns bland annat en vinkelslip, som stulits vid ett inbrott hos ett företag, och två kameror, varav den ena hade anmälts som stulen.

Den åtalade hävdade att han bara förvarade sakerna för några kamraters räkning, men tingsrätten anser att märkningen av godset – på vinkelslipen stod företagets namn och på en av kamerorna stod ägarens namn ingraverat – borde ha fått 37-åringen att misstänka att det var fråga om stöldgods.

 

Han gjorde inte heller några närmare kontroller eller ställde frågor om godset till personen som lämnade sakerna. Därför finner tingsrätten att 36-åringen i vart fall hade likgiltighetsuppsåt och dömer honom för häleri. Han döms även för ett annat fall av häleri sedan han "lånat" en cykel med uppbrutet lås av en kamrat, som han inte vill namnge. Han fälls även för tre stölder, bland annat stöld av ett värdeskåp som tillhörde Norrköpings pastorat.37-åringen har vid flera tillfällen dömts för likartad brottslighet, men senaste lagföringen ligger relativt långt tillbaka. Med hänsyn till det väljer tingsrätten att döma honom till skyddstillsyn, med föreskrift om att han ska genomgå den behandling som frivården anser är lämplig.nt.se

 

Norrköping 19:32 | 17-03-09 Petronella Uebel Bild: Dennis Pettersson

Kategorier:
Nyckelord:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2024 Smartsand