Search
<< 

Press

Kategorier
Nyckelord

2023
23 Jan

Porsche-härvan – Bilprofilen skyldig till grovt häleri

2023-01-23 11:30
I dag kom domen i det uppmärksammade målet som Motormagasinet rapporterat om. Den omtalade bilprofilen har funnits skyldig till grovt häleri.

Beslagtagen Porsche Attunda Tingsrätt

En lördagseftermiddag i september 2019 ser en polispatrull en svart Porsche 911 glida runt i Roslagen. De bestämmer sig för att göra en fordonskontroll och upptäcker att registreringsnumret inte stämmer överens med bilens chassinummer. Det är upptakten till hur delar från fyra stulna Porsche-bilar blev till en, något som Motormagasinet var först med att skriva om.

Bilen framförs av en kvinna känd i bilkretsar men ägs av bilprofilen som är hennes pojkvän. Vid undersökning hittar polisen och Larmtjänst delar från ett flertal olika Porsche-modeller som stulits i Stockholm under 2017 och 2018.
Bilprofilen hävdar sin oskuld och säger att han köpt delarna av en person och att han har ett kvitto på delarna. Polisen antyder att kvittot kan vara en förfalskning och att personen som som den misstänkte har köpt delarna av inte går att hitta. Rätten har heller inte köpt bilprofilens version och dömer honom till villkorlig dom á 140 dagsböter om 250 kronor (35 000 kronor). Därtill döms han till att betala skadestånd till försäkringsbolaget If om 519 955 kronor samt rättegångskostnaderna på 105 601 kronor. Han ska även betala en avgift till brottsofferfonden på 800 kronor. Den beslagtagna bilen förklaras förverkad och beslaget består. Motormagasinet har sökt bilprofilen som inte vill uttala sig. Huruvida domen ska överklagas återstår att se. Vid tidpunkten för publicering har försvaret och bilprofilen ännu inte bestämt sig. Läs också: Porsche-härvan: Bilprofilen i rättegång Av Jens Trulsson den 23 januari 2023 11:30
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2023 Smartsand