Search
<< 

Press

Kategorier
Nyckelord

2021
11 Nov

Tullen i Trelleborg stoppade den 5 november en överbelastad skåpbil på väg till Polen.

2021-11-11 12:24
I bilen fanns 1,5 ton kopparkabel som stulits i Kalix. De två polska männen i bilen greps och lämnades över till polisen.

Sedan den första augusti i år kan Tullverket ingripa vid alla typer av brott som till exempel människohandel och utförsel av stöldgods.

– Vi slipper ju stå passiva nu och se varor lämna landet, säger Oscar Lindvall, biträdande kontrollchef på Tullverket för södra Sverige. Annars är ju vårt uppdrag att stoppa narkotika på väg in i landet, säger Oscar Lindvall.

Kopparstölderna har ökat och bara i nordvästra Skåne har nära 1,5 mil kopparkabel stulits från järnvägen sedan i somras.
Bilen var tungt lastad Tullinspektören André var med när skåpbilen stoppades. – Vi såg att det var en tungt lastad större skåpbil och det krävdes inget större detektivarbete innan vi förstod att den inte skulle lämna landet, säger han men vill inte uppge sitt efternamn. Två anhölls Gripandet av de två polska männen gick lugnt till och när bilen vägdes visade det sig att den var 1,5 ton för tungt lastad. – De hade tagit kopparkabeln på sin arbetsplats i Kalix och sen kört med den genom hela Sverige, säger André. Enligt honom var de två misstänkta både för stöld och trafikbrott. De anhölls i helgen men enligt Åklagarmyndigheten släpptes de två igen och utredningen har lämnats över till polisen. RELATERAT Värdefull koppartråd stjäls från järnvägen – nu ska Tullverket hjälpa polisen 4 november 2021 Publicerad 10 november 2021 kl 15:52 SVT Skåne Susanne Nord Uppdaterad 11 november 2021 kl 12:24
Nyckelord:
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2021 Smartsand