Search
<< 

Press

Kategorier
Nyckelord

2019
11 Feb

Kustbevakningen öppnade släpet – detta är vad de såg

2019-02-11 12:34
När kustbevakningen i Karlshamn kontrollerade lasten i en lastbil som skulle med färjan till Litauen gjorde de ett oväntat fynd.
I trailern fanns två svenskregistrerade personbilar och ett helt lager verktyg, röjsågar och motorsågar. Chauffören sitter nu anhållen.
Dela artikel
Vid 18-tiden i lördags skulle kustbevakningen kontrollera lastsäkerheten i fordon som var på väg att ta färjan från Karlshamn till Klaipeda. En litauiskregistrerad lastbil – som skulle ha varit helt tom – öppnades och visade sig vara lastad med misstänkt stöldgods. Om det var en rent slumpmässig kontroll eller en målinriktad insats efter ett tips ville Blekingepolisen på söndagen inte avslöja. Ett ”gediget samarbete” De kallade det bara för ett ”gediget samarbete med kustbevakningen ”. Lastbilstrailern innehöll verktyg i form av rotationslaser, röjsågar och motorsågar som förmodas vara stulna från gårdar och arbetsplatser runtom i sydöstra Sverige. Dessutom fanns två svenskregistrerade personbilar inkörda och parkerade i lastutrymmet. Inga lyxbilar, utan vanliga vardagsfordon. – Så vitt jag kan se är de inte stöldanmälda, säger inre befäl Peter Andersson vid Blekingepolisen i Karlskrona. Så fort polisen hade lagt ut en bild av beslaget på sin Facebooksida började folk som blivit bestulna att paxa sina grejer i kommentarsfältet: ”Blå lådan troligen min rotationslaser märke Limit stals ur vår ladugård i Bränderås förra torsdag-fredag natten” ” Hittar ni en röd Helvi svets där så kan ni höra av er då min blev stulen för två veckor sen cirka” ”Det kanske är Torsås Ryttares röjsåg. Den stals för 14 dagar sedan” ”Hittar ni någon röjsåg som är ombyggd där gasreglaget sitter på vänster handtag så kan det vara våran” Allt är beslagtaget Alla bestulna får chansen att övertyga polisen om att det är deras prylar. – Vi har tagit alltihop i beslag för att utreda var det kommer ifrån, säger Peter Andersson. Den 28-årige litauiske chauffören har anhållits som misstänkt för häleri. Blekinge Läns Tidning uppger att förnekar all kännedom om godset i lasten. Polisen tar gärna emot tips om de stulna verktygen och maskinerna. Publicerad 10 feb 2019 kl 20.48 Claes Carlson claes.carlson@kvp.se Foto: POLISEN https://www.facebook.com/PolisenKarlshamnOlofstromSolvesborg/photos/a.489394447842755/20552376612
Kategorier:

Kommentarer


Inga kommentarer finns.
Bli först med att kommentera den här artikeln!
Kommentarer är modererade för den här artikeln.
Det betyder att din kommentar inte kommer att visas förrän den har blivit godkänd av en moderator.
Ange ditt namn
Ange en kommentar
Ange din e-postadress om du vill bli notifierad när nya kommentarer görs. Din e-postadress kommer inte att visas för någon annan.
Säkerhetsfråga:
För att förhindra missbruk av detta formulär vill vi att ni anger svaret på frågan nedan.
Svaret måste anges för att innehållet i formuläret skall skickas.
Ange svaret med siffror.
Verifiera att du är en person genom att svara på frågan.
Svaret anges med siffror.
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2020 Smartsand