Search
<< 

Press

Kategorier
Nyckelord

2020
11 Jun

Tågstopp - någon stal kopparkabeln

2020-06-11 07:17
Tågstopp - någon stal kopparkabeln
Var du en av dem som drabbades av inställt Pågatåg mellan Eslöv och Helsingborg under måndagen? Anledningen till stoppet som varade i ett halvt dygn var - att någon stulit en kilometer kopparkabel.
– En kilometer är jättemycket, det är flera ton kabel. Men stöld av koppar är tyvärr alltför vanligt förekommande, säger Jens Listrup på Skånetrafiken till Helsingborgs dagblad.
U&D tar kontakt med Trafikverket. Vi vill veta hur vanligt det är med kopparstölder vid järnvägen. - I Region Syd är det inte så mycket, cirka 3-4 gånger per år. Det går i vågor med stölderna. Är det inte förenat med livsfara att ens försöka stjäla på ett högspänningsområde? - Alldeles livsfarligt, handlar om 16 000 volt och det har inträffat dödsfall. Men det finns mycket som kan göras och görs för att hålla koppartjuvarna borta. - Vi moderniserar hela tiden vår tåganläggning. Vi DNA-märker anläggningen och vi jobbar också med andra legeringar än ren koppar numera. Allt i syfte att ha en trygg anläggning. Nordiske Medier Newsroom Foto: Colourbox den 11 juni 2020 07:17 | Av Anna Broberg | Tipsa redaktionen
Kategorier
Nyckelord

Copyright 2022 Smartsand