Search
<< 

Länkar

Bra kunskap om ämnet kräver ständig påfyllning, förr räckte det med ett lås på dörren. Numera kräver man bättre larm, bättre kamera, bättre ... SmartDNA® är ett bättre Märk-DNA - framställt från växtriket och godkänt enligt PAS 820 och den nya svenska certifieringen SSF1098.

 - Bättre kunskap om säkerhet och trygghet är våra tips. Många av tipsen är gratis, hör av dig och får du del av dem.

Var sker stölderna?

Märk-DNA är relativt nytt i Sverige men har funnits i Storbritannien och USA sedan 20 år och fungerat mycket framgångsrikt. Märkmetoden innebär att man skapar en osynlig lack med RÖD fluorescens och en unik DNA-kod som knyts till specifik kund. DNA-lacken appliceras på gods, exempelvis metaller, plaster etc. Vid stöld kan godset identifieras genom UV-belysning. Tekniken med märkning växer snabbt i Sverige och användningsområdet är enormt. Så snart man sett det i praktiken, förstår man att tjuvar och hälare undviker märkta föremål.

Polisen och Grannsamverkans olika grupper i Sverige rekommenderar Märk-DNA. Medias beskrivning om framgångar att binda tjuv/hälare till brott med hjälp av denna metod är ganska blygsam. Men, även om vi borde se att media beskrev mer om den preventiva effekten av att märka sina värdeföremål, finns ett antal artiklar att läsa här .

Copyright 2024 Smartsand